Sebzelerinizi daha uzun süre taze tutulmaması

Son güncelleme zamanı 13.05.2020 14:04

Mevsim meyveleri ve sebzeleri lezzetlidir, ancak onları taze tutmak ve saklamak zor olabilir



Kuşkonmaz nasıl taze tutulur

Kuşkonmazın kurumasına müsade etmeyiniz. Lastik bandı demet üzerinde tutun ve uçlardan yaklaşık 1 inç uzakta kesin. Kuşkonmazı bir veya iki inç su içeren bir bardağa dik olarak yerleştirin ve plastik bir torba ile gevşek bir şekilde örtün. 7 güne kadar canlı kalacaktır.


Avokado nasıl taze tutulur

Soğutma olgunlaşma sürecini durdurduğundan avokado buzdolabında çok iyi kalır. Avokado tezgahın üzerinde olgunlaşsın ve sonra olgunluğu korumak için buzdolabını kullanın. Acele mi ediyorsun? Olgunlaşmayı hızlandırmak için avokadoları bir kağıt torbaya koyun.


Brokoli nasıl taze tutulur

Brokoli soğuk bir hava mahsulüdür ve yüksek nem seviyesine ihtiyaç duyar, bu nedenle en iyi nem yüksek olacak şekilde buzdolabınızın sebze çekmecesinde saklanır. Meyveleri, ürettikleri etilen gazından brokoli ganimet olarak depolamayın.


Salatalık nasıl taze tutulur

Salatalık ayrıca en iyi nem ayarıyla buzdolabınızın sebze çekmecesinde tutulur - bu tüm yapraklı yeşillikler için geçerlidir. Nem kontrolleriniz yoksa - marulunuzu yıkayın, kağıt havlulara sarın ve bir kaba koyarak kapağını kapatın.


Nem kontrolleri nasıl kullanılır?

Sebze çekmecenizdeki nem kontrolleri konusunda kafanız mı karıştı? Basit bir kural vardır. Çürüyen gıdalar düşük nem ayarına ihtiyaç duyarken solgun olan gıdalar yüksek nem gerektirir. Etilen gazı üreterek genellikle sebzeleri bozduklarından dolayı meyveleri ayrı tutun.