Servis ve Destek

Buzdolapları

Buzdolabınızı koyacak gölge bir yer bulun. Düzenli olarak bakım yaptırın. Yiyeceklerinizi dondurmak için yeni bir yaklaşım benimseyin. Bu ipuçları buzdolabınızın enerji performansını etkileyebilir.

Buzdolabınızı nereye koyacağınızı düşünün:
• Cihazınızı serin bir yere koyarak ve fırın, radyatör gibi ısı kaynaklarından ya da doğrudan
güneşe maruz kalmaktan koruyarak ciddi boyutta bir enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Buz çözme:
• Sık sık buz çözme işleminin yapılması evaporatör biriminde kalın buz tabakalarının oluşumunu engeller; makinenizin daha iyi çalışmasını sağlar. Buz tabakası 3-5 mm kalınlığa ulaştığında, doğru zamanın geldiğini anlarsınız.

Kapıları kapama:
• İyi kapanmadığını düşünüyorsanız buzdolabınızın kapı contalarını değiştirin.
• Buzdolabınızın tozunu alın. Arkadaki yoğuşturucu ve buzdolabının altındaki boşluk tozlardan ve yemek artıklarından arındırılmalı
• Kapıları uzun süre açık tutmamaya ya da kapıları çok sık açmamaya çalışın. Sıcak hava kabine girip kompresörün gereksiz yere çalışmasına neden olur.
• Buzdolabınızın kapısının tam kapanmasını engelleyen bir şeyler olup olmadığını iyice kontrol edin.
• AEG cihazlarının çoğunda 'kapı aralık' alarmı vardır.

Önce soğutun:
• Sıcak yiyecekler önce soğutulmalı sonra buzdolabına koyulmalıdır. Buhar, evaporatör ünitesindeki buzlanmayı hızlandırır. Ancak sağlık ve hijyen nedenleriyle yiyeceği oda sıcaklığında çok uzun süre bekletmeyin
• Dondurulmuş yiyeceklerin buzunu buzdolabında çözün. Böylece, buz çözme işlemi daha güvenli olacaktır ve soğutucu ünitesi en uygun şekilde kullanılmış olacaktır.
• Uygun sıcaklık 4-5 °C aralığındadır.

Sonra dondurun:
• Dondurulacak yiyecek (soğukken) dondurucuya konulmadan önce buzdolabına koyulmalıdır.
• Dondurucuya koymadan önce tüm yiyecekleri buzdolabı poşeti ile kaplayarak kabinde gereksiz buzlanmayı önleyin.
• Uygun sıcaklık -18°C ila -20°C aralığındadır.

 
 
Kapat
 

Bunu nerede paylaşacağınızı seçin

Kapat